Duurzaamheid

Duurzaamheid is erg belangrijk binnen Tribal Globe. In tegenstelling tot andere kledingmerken compenseren wij 500kg CO2 voor elk verkocht kledingstuk. Bovendien wordt al onze kleding op een duurzame manier gemaakt.

De mode-industrie heeft een desastreuze impact op het milieu. Het is namelijk de tweede grootste vervuiler ter wereld, net na de olie-industrie. En de milieuschade neemt toe naarmate de industrie groeit.

Milieu-effecten van de mode-industrie
In de meeste landen waar kleding wordt geproduceerd, wordt onbehandeld giftig afvalwater van textielfabrieken rechtstreeks in de rivieren gedumpt.
Het afvalwater bevat giftige stoffen zoals onder andere lood, kwik en arseen. Deze zijn uiterst schadelijk voor het leven in deze revieren en de gezondheid van de miljoenen mensen die aan de oevers van die rivieren wonen. De verontreiniging bereikt ook de zee en verspreidt zich uiteindelijk over de hele wereld. Een andere belangrijke bron van waterverontreiniging is het gebruik van kunstmest voor de katoenproductie, dat het afvloeiings- en verdampingswater sterk verontreinigt.


Onze oplossing
Om dit tegen te gaan hebben we onze kleding gemaakt in landen met strengere milieuvoorschriften voor fabrieken. Bovendien is onze kleding gemaakt van organisch materiaal, waarvoor geen chemicaliën nodig zijn. Om er zeker van te zijn dat u een product koopt dat de aarde minder vervuilt, kunt u op zoek gaan naar een certificeringslabel dat het gehalte aan chemicaliën controleert, zoals GOTS. Wij hebben ook een GOTS-certificaat op onze kleding. Na al deze maatregelen zal er nog steeds te veel vervuiling zijn, dus compenseren we 500kg CO2 voor elk product. Dit is meer dan de gemiddelde consument per jaar aan vervuiling veroorzaakt door middel van het kopen van kleding. Het kopen van 1 product bij Tribal Globe compenseert dit dus al volledig.Sluit je aan bij onze tribe zodat we van de wereld een betere plek kunnen maken.